Ergonomisk vurdering/rådgivning

 

Ergonomisk vurdering og kartlegging av arbeidsplassene er svært viktig i arbeidet med å forebygge muskel- og skjelettlidelser hos arbeidstakerne. Både arbeidsstillinger, arbeidsrutiner og ikke minst utforming av nye arbeidsplasser er områder som krever vurdering/rådgivning. Vurdering av ergonomiske forhold bør være en del av HMS - arbeidet og HMS- planen til alle bedrifter.   

 

Dyktige ledere ser sammenhengen mellom arbeidstakernes helse/trivsel og bedriftens suksess. Bedriften kan spare mye tid og penger på å bruke ekstern kompetanse for å få en faglig vurdering/rådgiving for en helsefremmende arbeidsplass.

 

Arbeidshverdagen for mange ansatte i bygg- og anleggsbransjen består av mye tunge løft, enformig arbeid, lange arbeidsdager samt flere andre risikofaktorer. Sammen gir disse faktorer økt risiko for å utvikle muskel- og skjelettlidelser, skader og fravær samt økt fravær ved sykemelding. Risikoen er i dag mer sammensatt enn man tidligere trodde, og kan derfor være utfordrene for hver enkelt arbeidsgiver å avdekke.

 

Våre ergoterapeuter har spesialkompetanse i ergonomi og fysisk arbeidsmiljø og utfører vurderinger av arbeidsplasser for å kartlegge risiko for helseplager. Vi gir råd og veiledning om forebyggende og helsefremmende tiltak for å motvirke muskel- og skjelettlidelser. Dette gjøres for den enkelte på sin arbeidsplass og for grupper av ansatte i et arbeidsmiljø.

 

Ergonomiske vurderinger kan gjøres ved:

 

  • Tiltak for å redusere risiko for helseplager og fremme helse og velvære.
  • Planlegging av nye arbeidsplasser.
  • Innkjøp av utstyr.
  • Tilrettelegging for ansatte mht. lokaler, utstyr og arbeidsprosesser.
  • Rådgivning med tanke på kartlegging, risikovurderinger, og gode rutiner.

 

Våre ergoterapeuter hjelper også den enkelte medarbeider i forhold til treningsprogram, øvelser og andre tiltak for å reduserer forekomsten av muskel- og skjelettlidelser.

 

Behovet for vurdering/rådgiving kan variere fra bedrift til bedrift. Vi skreddersyr derfor tjenesten, slik at hver enkelt bedrift får dekket sitt behov og på denne måten unngår økt fravær ved sykemelding pga. skader. 

 

Tjenesten kan inneholde:

 

  • Kurs i ergonomi.
  • Arbeidsplassvurdering av enkeltpersoner med spesielle problemstillinger.
  • Forebyggende arbeidsplassvurdering for grupper av ansatte.
  • Kartlegging av det psykososiale arbeidsmiljøet.

 

Tjenesten avsluttes med en skriftlig rapport med tilhørende faglig kartlegging, vurdering og anbefalinger. 

 

For mer informasjon og tilbud, ta kontakt på telefon 55 94 76 00 eller send mail til post@internsikring.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nettløsning fra www.inbusiness.no